top of page
Search

Hoe problemen met Outlook-verzend-/ontvangstfout op te lossen?


Microsoft Outlook is een van de meest populaire e-mailserviceproviders. De service wordt geleverd met geweldige functies zoals taakbeheer, webmail, notities maken, contactbeheer en agenda. Als u de e-mailservices van MS Outlook gebruikt, kunt u niet alleen e-mails verzenden of ontvangen, maar het e-mailaccount ook efficiënt beheren. Hoewel Outlook-e-mailservices betrouwbaar zijn, kunnen technische problemen zoals Outlook Send/Receive Error optreden en de gebruikerservaring belemmeren.



Als u ook de e-mailservices van Outlook gebruikt bij het vinden van problemen met het verzenden of ontvangen van e-mails, kan dit komen door het verzenden of ontvangen van een fout in MS Outlook. Gelukkig kan het probleem met enkele eenvoudige stappen eenvoudig worden opgelost.


In dit bericht delen we enkele eenvoudige richtlijnen die u kunnen helpen bij het oplossen van problemen met het verzenden en ontvangen van een fout in MS Outlook.


Waarom treedt Outlook Send/Receive Error op?


Er kan een overvloed aan redenen zijn waarom gebruikers Outlook-verzend- en ontvangstfouten op hun apparaten kunnen tegenkomen. De meest voorkomende redenen zijn:


  • Slechte internetverbinding.

  • Firewall of antivirus geïnstalleerd op het apparaat.

  • Grote bijlagen.

  • Onjuiste Outlook-e-mailinstellingen.

  • Microsoft Outlook-gegevensbestand fout.

Problemen met Outlook verzenden/ontvangen fout oplossen: te volgen stappen


1. Schakel het antivirus- of firewallprogramma uit


De firewall of het antivirusprogramma dat op het apparaat is geïnstalleerd, kan de oorzaak zijn van Outlook Send/Receive Error. Het wordt daarom aanbevolen om het programma uit te schakelen om Outlook-e-mailservices te blijven gebruiken. Hier zijn de stapsgewijze instructies die u moet volgen om de firewall of het antivirusprogramma uit te schakelen:


  1. Open het "Windows-configuratiescherm“.

  2. Kies de optie "netwerkverbindingen".

  3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies de optie "eigenschappen".

  4. Ga naar het tabblad "Beveiliging". Schakel vanaf hier de firewall of antivirus uit.


Zodra uw Outlook-inbox is bijgewerkt en het probleem is opgelost, kunt u de firewall en het antivirusprogramma op uw apparaat inschakelen.


2. Controleer de internetverbinding


Als u de e-mailservices van Outlook gebruikt en Outlook-fout bij verzenden/ontvangen krijgt terwijl u een e-mail probeert te verzenden, moet u de internetverbinding controleren. Het is gebruikelijk om deze fout tegen te komen vanwege een slechte internetverbinding. Het wordt dus aanbevolen om het internet te controleren en ervoor te zorgen dat het goed werkt.


Hier zijn de stapsgewijze instructies die u kunt volgen om te controleren of uw apparaat is verbonden met internet of niet:


  • Open een gewenste webbrowser op uw systeem.

  • Klik op de adresbalk en typ www.microsoft.com.

  • Druk op de enter-knop.

  • Als je toegang hebt tot de website, betekent dit dat je verbinding goed werkt. Anders moet u de router opnieuw instellen of opnieuw opstarten.

3. Corrigeer de e-mailinstellingen van MS Outlook


Als geen van de bovenstaande stappen u helpt om het probleem op te lossen, moet u de e-mailinstellingen van MS Outlook controleren. Onjuist geconfigureerde e-mailinstellingen kunnen de reden zijn dat u Outlook Send Receive Error krijgt. Hier volgen de richtlijnen om de e-mailinstellingen te corrigeren:


  • Ga naar “Vooruitzichten“.

  • Kies bestand".

  • Ga naar "Accountinstellingen“. Klik vanaf hier op de optie "Wijzigen".

  • Ga naar de "Meer instellingen"

  • Kies “Uitgaande server“.

  • Tik hierna op het selectievakje naast "mijn uitgaande server vereist authenticatie".

  • Zet een vinkje in het selectievakje naast "log in op de inkomende server voordat u e-mail verzendt". Start MS Outlook opnieuw en u kunt zonder problemen e-mails verzenden of ontvangen.


4. Controleer op verdachte e-mails


U heeft de verzend-/ontvangstfout Outlook gemaakt vanwege verdachte e-mails in uw Outlook-inbox. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de verdachte of spam-e-mails van uw Outlook-account te wissen om het probleem op te lossen. Als het u niet helpt, gaat u verder met de volgende stap voor probleemoplossing.



5. Repareer PST-bestand om Inbox uit te voeren


In Microsoft Outlook bestaat een privébestand of -map uit e-mail, memo's, berichten, contactgegevens, updates en persoonlijke gegevens. Dit bestand staat bekend als het PST-bestand. Wanneer het PST-bestand op MS Outlook beschadigd is, komt de gebruiker Outlook Send Receive Error tegen. U moet dus het PST-bestand repareren om het probleem op te lossen.


Dit zijn de te volgen stappen:


  • Log in op uw Microsoft Outlook-account.

  • Open het systeem. Klik op “instellingen“.

  • Kies het tabblad "update en beveiliging".

  • Kies de optie "problemen oplossen". Het probleemoplossingsproces wordt uitgevoerd om het PST-bestand te repareren.

  • Open hierna het PST-bestand en controleer op de volgende opties:

  • PST-bestand verplaatsen.

  • Reparatie PST-bestand.

  • Maak een back-up van het PST-bestand.


U kunt een van deze opties naar uw voorkeur kiezen en de gegevens van uw Outlook-account naar een andere e-mail overbrengen. Start het systeem opnieuw op en het probleem is opgelost.



6. Voer MS Outlook uit in de veilige modus


Het uitvoeren van Microsoft Outlook in de veilige modus kan ook helpen bij het oplossen van verzend-/ontvangstfouten in Outlook.


  1. Om Microsoft Outlook in de veilige modus te starten, typt u "outlook.exe/safe" in de zoekbalk.

  2. Druk op de enter-knop.

Nadat u Microsoft Outlook in de veilige modus hebt gestart, probeert u e-mails te verzenden. Hopelijk is uw probleem hierna opgelost.


7. Controleer Outlook en wijzig servertime-out


De time-outduur van de server is standaard 1 minuut. De standaard time-out van de server is niet voldoende om de grote documenten te verzenden, waardoor de e-mails in de outbox blijven steken. U kunt de outbox leegmaken en de duur van de servertijd verlengen om de fout op te lossen.


Hier is hoe het te doen:


  • Ga naar Outlook>>Bestand.

  • Klik op “account instelling”>>” wijzigen”>>” meer instellingen”>>” geavanceerd“.

  • Verhoog hier de servertime-out volgens uw voorkeur.


  • Nu kunt u de e-mails zonder problemen verzenden en ontvangen.

Met de bovengenoemde stappen kunt u Outlook Send Receive Error eenvoudig op uw apparaat repareren. De stappen zijn eenvoudig, maar als u het probleem niet kunt oplossen volgens de bovenstaande methoden, is het raadzaam contact op te nemen met Outlook Bellen experts. De MS Outlook-professionals zijn zeer ervaren en kunnen u de best mogelijke oplossing voorstellen om het probleem onmiddellijk op te lossen. Neem dus vandaag nog contact op met het ondersteuningsteam en vind de meest betrouwbare oplossing om uw probleem op te lossen.


​​​We bieden ook technische ondersteuning voor Facebook Belgie U kunt contact met ons opnemen via Facebook Bellen.


4 views0 comments

Recent Posts

See All

Google Voice voor pc

Weet hoe u Google Voice voor uw pc kunt gebruiken Google is, zoals u wellicht weet, een zeer populair technologiebedrijf dat bekend staat om het leveren van producten en diensten aan zijn klanten. En

bottom of page