top of page
Search

Gmail ontvangt geen e-mails? Hier is waarom en de oplossingen


Het is veilig om te zeggen dat bijna iedereen tegenwoordig een Gmail-account heeft. We vertrouwen er allemaal volledig op, onder andere voor elk communicatiedoel. Het kan echter erg frustrerend zijn als we vast komen te zitten in de situatie waarin Gmail geen e-mails ontvangt.


U hoeft zich geen zorgen te maken, want we zullen deze kwestie in detail bespreken. We zullen u een aantal oplossingen bieden die u op uw gemak kunt proberen.


Waarom ontvangt Gmail geen e-mails?


Er kunnen nogal wat redenen zijn waarom Gmail geen e-mails ontvangt. Zij zijn:


  1. Serverprobleem

  2. E-mailfilters

  3. Weinig opslagruimte

  4. Beveiligingsfuncties

  5. Het bericht gemarkeerd als spam

  6. Probleem met synchroniseren

  7. Verbindingsprobleem


Wat de reden ook is, er is niets dat niet kan worden opgelost. We zullen verschillende methoden bieden om het probleem met het niet ontvangen van e-mails van Gmail op te lossen. Op deze manier hoef je niet heel veel blogs voor hetzelfde door te nemen en je tijd te verspillen.


Methoden om het probleem met Gmail-ontvangst van e-mails op te lossen


Er zijn een aantal methoden die u kunt proberen om problemen met Gmail op te lossen die geen e-mail ontvangen. U kunt beginnen met het configureren van het Gmail-account of het openen van Gmail in een andere browser. Als dit het probleem nog steeds niet oplost, kun je de opslag controleren en vervolgens proberen de Gmail-filters te verwijderen, omdat dit een probleem kan veroorzaken. Als je nog steeds te maken hebt met het probleem dat Gmail geen e-mails ontvangt, kun je doorgaan met de stappen die we hieronder ter referentie hebben gedeeld:


1. Configureer het Gmail-account


  1. U moet beginnen met het configureren van uw account

  2. Stel de e-mailwizard in na een paar seconden

  3. Klik op 'Extra'

  4. Kies het e-mailaccount dat in blauw wordt weergegeven

  5. Klik op 'Toevoegen' in het postaccountvak

  6. Als u uw account in de lijst kunt zien, kunt u erop klikken

  7. Klik om te verwijderen en klik vervolgens op de optie 'toevoegen'

  8. Kies in het volgende venster voor 'laat me de instellingen van Gmail zelf configureren'

  9. Klik op ‘volgende’ en vervolgens op ‘Gmail’

  10. Log in en kijk of je de e-mails kunt ontvangen of niet

2. Open Gmail in een andere browser


Als Gmail geen e-mails ontvangt in de specifieke browser, is de kans groot dat er problemen zijn met de browser en niet met uw Gmail-account. In dit geval kunt u proberen van browser te wisselen en vervolgens kijken of u de e-mails kunt ontvangen of niet.


3. Controleer de opslag


Als je weinig ruimte hebt, is het duidelijk dat je geen e-mails gaat ontvangen. Als u de opslag wilt controleren, kunt u Google Drive openen waar u zich mogelijk hebt geregistreerd toen u uw account aanmaakte.



Klik op 'Opslag upgraden' en het zal de pagina openen waar u uw bestaande opslagstatus kunt controleren. De maximale opslagruimte die u gratis krijgt, is 15 GB, inclusief Google Drive, Google Foto's en Gmail. U kunt wat ruimte vrijmaken door de onderstaande stappen te volgen:


  1. Open uw account in de browser

  2. Selecteer enkele e-mails die voor u niet nuttig zijn en klik vervolgens om te verwijderen

  3. Selecteer 'Meer' aan de linkerkant van Gmail



  • Kies 'Bin' en klik vervolgens op de optie die zegt 'Empty bin'


4. Verwijder de e-mailfilters


We gebruiken de e-mailfilters om onze inbox overzichtelijker te maken volgens de criteria. Dit kan de reden zijn waarom uw e-mails naar een andere map worden geleid en u uiteindelijk denkt dat het Gmail-probleem is dat geen e-mails ontvangt.



U kunt de filters verwijderen door op 'Instellingen' te klikken en vervolgens naar 'Filters en geblokkeerde adressen'. Klik op de filters die u ziet en klik vervolgens op 'verwijderen' om de filters te verwijderen.


5. E-mail doorsturen uitschakelen


Als je E-mail doorsturen hebt ingeschakeld, zul je ongetwijfeld merken dat Gmail geen e-mails ontvangt. U kunt het uitschakelen door deze stappen te volgen:


  • Klik op Instellingen in de Gmail-app of in de webbrowser


  • Navigeer naar de optie met de tekst 'Doorsturen en POP/IMAP' om dat specifieke tabblad te openen

  • Klik om de wijzigingen uit te schakelen en op te slaan zodra het klaar is

6. Firewall uitschakelen


Soms blokkeert de firewall sommige e-mails in Gmail. Om te zien of u hierdoor met deze fout wordt geconfronteerd, kunt u deze uitschakelen en vervolgens kijken of u e-mails ontvangt of niet.


  • Ga naar het Configuratiescherm en open Taakbeheer

  • Klik op 'Opstarten' en kies vervolgens 'antivirus'


  • Klik om het uit te schakelen en controleer of het probleem met het ontvangen van e-mails in Gmail is opgelost of niet

7. Controleer de serverstatus


De Gmail-server is mogelijk niet beschikbaar en u zult uiteindelijk denken dat het probleem van uw kant is. Om de status van de server te controleren, zoekt u ernaar en kijkt u of dit het geval is. Als het een probleem is van het einde van de server, kunt u enige tijd wachten.


8. Gmail ontvangt geen e-mails in Android


Als u geconfronteerd wordt met Gmail die geen e-mails ontvangt op uw Android-apparaat, zijn er een paar dingen die u kunt controleren.


  1. U moet ervoor zorgen dat uw Android-apparaat een goede internetverbinding heeft, want als u een zwakke verbinding heeft, krijgt u ongetwijfeld problemen

  2. Installeer de nieuwste versie van de Gmail-app als je dat nog niet hebt gedaan

  3. Start uw apparaat opnieuw op, omdat het enkele veelvoorkomende problemen kan oplossen waarmee u te maken krijgt

  4. Kijk of de synchronisatieoptie is ingeschakeld of niet door naar de instellingen van de Gmail-app te gaan. Open de Gmail-app en klik vervolgens op in de linkerbovenhoek in het menu. Scroll om het te zien en zorg ervoor dat het vakje naast 'Gmail synchroniseren' is aangevinkt

  5. Als uw apparaat weinig opslagruimte heeft, werkt de synchronisatieoptie niet. U kunt de apps die u niet gebruikt verwijderen en de zware bestanden naar uw laptop verplaatsen om ruimte vrij te maken en vervolgens controleren of Gmail geen e-mails ontvangt, is opgelost of niet

  6. U kunt de informatie in Gmail wissen. Ga daarvoor naar de apparaatinstellingen en klik vervolgens op 'Apps en melding'. Klik op ‘app-info’ en vervolgens op ‘Gmail’. Raak de opslagoptie aan, wis deze en start het apparaat opnieuw op zodra het klaar is.

9. Gmail ontvangt geen e-mails op een iPhone

Als u de e-mails niet op uw iPhone kunt ontvangen, kunt u de volgende methoden uitproberen:


1. Zorg ervoor dat uw Android-apparaat een stabiele internetverbinding heeft - Dit zou de eerste stap moeten zijn, omdat het u veel stappen zou besparen als u een trage internetverbinding heeft.


2. Start uw iPhone opnieuw op - Soms hoeft u alleen uw apparaat opnieuw op te starten om het probleem op te lossen.


3. Sta het vernieuwen van de app op de achtergrond toe - Als het vernieuwen van je app op de achtergrond is beperkt voor je iPhone voor Gmail, ontvang je mogelijk niet meteen e-mails.


4. Handmatige synchronisatie – Als u geen e-mails ontvangt, probeer dan zelf uw inbox te verversen door uw scherm van boven naar beneden te vegen totdat het laadpictogram verschijnt.


5. Controleer uw inloggegevens - Bezoek Gmail in een webbrowser en log in met uw inloggegevens. Als u niet kunt inloggen, kan dat de reden zijn waarom u geen e-mails ontvangt. Om hiervan af te komen, logt u in met uw juiste inloggegevens op de site en vervolgens op de app. Als u niet kunt inloggen, stelt u uw accountwachtwoord opnieuw in.


6. Wis de gegevens uit de Gmail-app - U kunt het app-synchronisatieprobleem oplossen door de gegevens en opslag van de Gmail-app op uw iPhone op te schonen.


10. Gmail ontvangt geen e-mails van een specifieke afzender


Als je e-mails van iedereen ontvangt, maar niet van één persoon, dan heb je geluk, want we zijn hier om je te helpen hetzelfde op te lossen. Voordat u naar de methoden gaat, moet u controleren of u ze per ongeluk hebt geblokkeerd of niet. Zo niet, dan kunt u de onderstaande oplossingen proberen, zodat u weer e-mails van hen kunt ontvangen.


Optie A- Controleer de G Suite


U kunt de ontbrekende berichten niet zoeken met behulp van een zoekopdracht in het e-maillogboek. Als een bericht is afgeleverd op de server van Google, zal de tool u ongeveer 30 dagen informeren over de locatie. U kunt de onderstaande stappen uitproberen:


  1. Log in op uw Google-beheerconsole met uw beheerdersaccount

  2. Ga naar de rapporten en klik vervolgens op Audit en vervolgens op Zoeken in e-maillogboeken vanaf de startpagina

  3. Kies een datumbereik uit de lijst

  4. Selecteer de knop 'Zoeken' na het invullen van de informatie

  5. Selecteer in de sectie Onderwerp: klik op een van de onderwerpen om het bericht en de bezorgingsstatus te controleren.


Optie B- Neem contact op met de afzender


Het is mogelijk dat de afzender een bericht heeft verzonden, maar de server van Google niet heeft bereikt. In dit geval krijgt de afzender een bericht over de bezorgstatus. Dit kan gebeuren als de afzender uw onjuiste e-mail-ID heeft ingevoerd. U kunt hen vragen het opnieuw te verzenden en te kijken of u het ontvangt of niet.


Laatste woorden


We hopen dat de bovenstaande methoden u zullen helpen het probleem met het niet ontvangen van e-mails van Gmail op te lossen. Als je nog iets wilt weten, neem dan contact op met het team van Gmail Bellen Nederland en de experts zullen je naar beste weten helpen.


​​We bieden ook technische ondersteuning voor Facebook Belgie U kunt contact met ons opnemen via Facebook Bellen.



4 views0 comments

Recent Posts

See All

Google Voice voor pc

Weet hoe u Google Voice voor uw pc kunt gebruiken Google is, zoals u wellicht weet, een zeer populair technologiebedrijf dat bekend staat om het leveren van producten en diensten aan zijn klanten. En

bottom of page